среда, 11. децембар 2013.

Country painting - tehnika dekorativnog oslikavanja

Country painting je vrlo popularna tehnika dekorativnog oslikavanja. Ono sto je razlikuje od drugih jeste to da se oslikava sematski (na osnovu sema koje pronadjete na internetu ili onih koje sami napravite) sa drugacijim nacinom bojenja i sencenja pri cemu se velika paznja posvecuje svim detaljima, pa tako i onim najsitnijim. Ovom tehnikom mozete oslikavati namestaj,  dekorativne predmete, slike i bilo sta drugo sto zamislite. Takodje country painting mozete koristiti u kombinaciji sa drugim tehnikama (npr sa OSP tehnikom, decoupage-om, itd.).
U avgustu sam imala cast i zadovoljstvo da ovu tehniku naucim od nekoga ko je majstor (ili bolje da kazem majstorica) za dekorativno oslikavanje, a to je Tea Jurkovic. Sigurna sam da ste svi culi za Teu, ali ako slucajno niste posetite njenu facebook stranicu Hobbychic koja ce vas odvesti i do njenog sajta.
Moj prvi country painting.

Evo i jedne seme koja moze biti zanimljiva zbog predstojecih praznika. Sema je sa bloga http://desenhoseriscoscountry.blogspot.com/ gde mozete pronaci jos mnogo stvari, kako sema, tako i primera savrseno uradjenih radova u ovoj tehnici.
Za kraj zelim da vam pokazem koliko je pored dobro uradjenih radova bitno da za oglasavanje na internetu imate i dobre fotografije koje ce predstaviti te radove. Slika levo je samo prebacena iz fotoaparata. Ukoliko niste profesionalni fotograf ili nemate dobar fotoaparat, pomoc potrazite u programima za obradu slika. Tako cete sa nekim najosnovnijim alatima (podesavanje kontrasta, senke i svetlosti) mnogo bolje pribliziti fotografiju onom kako vas rad zaista izgleda, sto mozete videti na slici desno.
Pre i posle obrade

4 коментара:

  1. Što reći na ovo? Ma, odlično!!! Uopće ne sumnjam u sposobnosti naše drage Tee i njenog umijeća da zna prenijeti drugima svoje znanje i u bolje ruke nisi mogla doći! Ja sam se u puno toga do sada okušala ali u tehnici dekorativnog oslikavanja nisam, no, još ima vremena :)
    Lp :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Sanja :) Tea zaista nesebično deli svoje znanje.
      Naravno da ima vremena. Kreativnost je neograničen pojam, pa tako su tu stalno i nove tehnike koje želimo barem isprobati, a nažalost zafali nam slobodnog vremena za sve.

      Избриши
  2. Odlican country painting Milice! Jos puno takvih u Novoj godini, hvala na posjeti :)

    ОдговориИзбриши